Pesto on tüüpiline Liguuria kaste, mida traditsiooniliselt kasutatakse pasta maitsestamiseks.
Venturino artišokipesto koostisosad on kõrgeima kvaliteediga; artišokid on esmaklassilised, värske ricotta on 100% Itaalia päritolu ja basiilik on ainult Genova DOP, ostetud tarnijatelt, kelle põllud asuvad vaid mõne kilomeetri kaugusel Venturino tootmisüksusest.
Et säilitada toorainete värskus ja organoleptilised omadused ning omada täielikku kontrolli tootmisahela üle, rakendas Frantoio Venturino 2010. aastal värskest basiilikust tootmisliini, mille kaudu toodetakse suvehooajal kohapeal pooltoodet (basiiliku, õli ja soola segu), kasutades äsja koristatud Genova basiilikut DOP. Pooltoodet hoitakse külmkambrites, et seda kasutada väljaspool suvehooaega toimuvas tootmises.
Iseloomuliku artišoki magusa-mõrkja maitsega on see pesto ideaalne pasta maitsestamiseks ning soovitatav ka leivamäärdena bruschettadele ja võileibadele ning kastmena.
Koostisosad: Artišokid (41%), ekstra neitsioliiviõli, india pähklid, ricotta (lehmapiimavalgust vadak) (5%), Grana Padano DOP (piim, sool, laap, lüsosüüm: munast eraldatud looduslik valk), Genova basiilik DOP (2%), sidrunimahl, sool, küüslauk, happesuse regulaatorid: sidrunhape ja piimhape.
Toiteväärtused 100 g toote kohta: Energia: 1591 kJ/386 kcal – Kogurasv: 39g, millest küllastunud rasvhapped: 7g – Süsivesikud: 5g, millest suhkrud: 2g – Valgud: 4g – Sool: 2,55g.
Säilitamisjuhised: Hoida jahedas ja kuivas kohas, eemal soojusallikatest. Pärast avamist katta õliga ja hoida külmkapis kuni kümme päeva.