Võilillemesi toodetakse kevade alguses, kui maastikud hakkavad kattuma selle lille iseloomuliku kollase värviga, mille nektarist see mesi pärineb. Võilillemesi kuulub väga aromaatsete meede kategooriasse. See on üks neist meedest, mis kristalliseerub väga kiiresti, kõrge glükoosisisalduse ja madala fruktoosi ning glükoosi suhte (F/G-suhe) tõttu, mis on keskmiselt alla 1 (samas kui mesi, mis loomulikult jääb vedelaks, nagu akaatsia mesi, omab F/G-suhe rohkem kui 1,5). Värv on hele, kollane-elevandiluust tahkes olekus. Suus on aroom pehme, meeldiv, kummelitee infusiooni meenutav, tugeva värskuse tundega. See värskuse noot suus on tingitud loodusliku, väga peene kristallatsiooni tüübist, mis annab kreemja massi, mis on väga meeldiv ning kergesti määritav.
Suurepärane määrida sooja leiva peale koos õhukese singiviiluga. Sobib hästi keskmise küpsusega lambapiimajuustude ja eriliste roogadega nagu pannil küpsetatud kurgirohi.
Korjeala: Piemonte
Säilitamine: Hoida jahedas, kuivas ja valguse eest kaitstud kohas.
Keskmine toiteväärtus 100g kohta: Energia 1369 kJ/322 kcal, Rasvad 0g, sh küllastunud rasvhapped 0g, Süsivesikud 80g, sh suhkrud 80g, Kiudained 0g, Valgud 0,5g, Sool 0,028g
Kaal: 250g