Pesto on tüüpiliselt Liguria piirkonnast pärit kaste, mida kasutatakse traditsiooniliselt pasta maitsestamiseks.
See on külm kaste, kus kõik koostisosad segatakse kokku toorelt, neid ei küpsetata. Traditsioonilised koostisosad on basiilik, õli, seedermänniseemned, küüslauk ja Grana Padano. “Õrnas” versioonis, vastates Itaalia tarbija (eriti naissoost) kasvavale nõudlusele, ei kasutata küüslauku.
Venturino küüslauguta leebe pesto koostisosad on ülikõrge kvaliteediga; basiilik on ainult Genovese DOP, ostetud lähedastelt tarnijatelt, kelle põllud asuvad vaid mõne kilomeetri kaugusel meie tootmisettevõttest, ning õli on segu ekstra neitsioliiviõlist ja päevalilleõlist.
Tooresainete värskuse ja organoleptiliste omaduste säilitamiseks ning tootmisahela täielikuks kontrollimiseks rakendas Frantoio Venturino 2010. aastal värskest basiilikust tootmisliini, mille abil toodavad nad suvehooajal kohapeal pooltoodet (segu basiilikust, õlist ja soolast), kasutades just värskelt korjatud Genovese DOP basiilikut. Pooltoode võib kohe suunata pesto tootmiseks või hoida külmruumides, et seda saaks kasutada väljaspool suvehooaega toimuvates tootmistes.
Basiiliku värske lõhn ja tugev maitse, samuti Venturino pestode tüüpiline särav värv, on kasutatud toorainete kvaliteedi ja spetsiaalselt kohandatud tootmisprotsessi tulemus, mis EI sisalda pastöriseerimist (mille tõttu toorained paratamatult stressi alluvad, avaldades negatiivset mõju maitsele, lõhnale ja värvile), ilma et see tekitaks tarbijale riski ja tagades 16-kuulise säilimisaja.
Ideaalne pasta, trofie, gnocchi ja lasanje maitsestamiseks, kasutatakse seda ka (eriti anglosaksi maades) määrdena bruschettadele ja võileibadele ning salatikastmena.
Parima tulemuse saavutamiseks soovitatakse seda piisavalt lahjendada pasta keeduveega.
Koostisosad: Genova basiilik DOP 28%, ekstra neitsioliivõli 27.5%, päevalilleõli, india pähklid, piimaseerumipulber, juustupõhine valmistis (juust, piimaseerumipulber, sool, sulatussool), sool, taimne kiudaine (bambus), Grana Padano DOP (piim, sool, laap, lüsosüüm: muna looduslik valk), seedermänniseemned, happesuse regulaator: sidrunhape, säilitusaine: kaaliumsorbaat.
100 g toote toitainete sisaldus: Energia: 2631 kJ/628 kcal – Kogu rasv: 62,7 g, millest küllastunud rasvhapped: 9,3 g – Süsivesikud: 12,1 g, millest suhkrud: 2,7 g – Valgud: 3,7 g – Sool: 3,2 g
Säilitamine: Säilitada jahedas ja kuivas kohas, eemal soojusallikatest. Pärast avamist katta õliga ja hoida külmkapis kuni kümme päeva.